10 טיפים להעברת מצגות שיגרמו לכם להתבלט בקהל

קומיקאי מפורסם מספר בדיחה על כך שנראה לו טוב יותר לשהות זמן בתוך ארון קבורה מאשר לשאת נאום בפני קהל. אמנם לא ניתן לעשות הרבה כדי למנוע את החרדה והפחד הראשוני, עם זאת, אתם עדיין יכולים להוציא מעצמכם יותר על מנת להעביר את המצגת בצורה טובה באמת.

 

לפניכם 10 טיפים שיסייעו לכם להיות מוכנים ולהרגיש טוב עם עצמכם כשאתם מעבירים מצגת, ובכך לבלוט היטב בקהל:

 

  1. הפגינו תשוקה

הדבר החשוב ביותר כשמעבירים מצגת, נאום או כל תוצר אחר למעשה, הוא להתחבר לקהל שלכם. הקהל שלכם רוצה להרגיש את התשוקה וההתלהבות שיש בכם כלפי הנושא שאתם עוסקים בו. אם אתם נרגשים וחשים מוטיבציה גדולה, רוב הסיכויים הם שנוכחותכם הכוללת והרגשות שתפגינו ידביקו גם את הקהל. אתם צריכים להתחבר לקהל שלכם בצורה כנה ומרגשת, לכן מומלץ לא להתאפק וללכת על בטוח, אלא להראות לאנשים מולכם כמה אכפת לכם.

 

  1. התחילו בצורה מרשימה

ההופעות הראשונות הן הכל. זו אמירה שכולנו מכירים מזה זמן רב, והיא עדיין נותרה נכונה ואיתנה. ה-3-2 דקות הראשונות של העברת המצגת הן קריטיות, זאת מפני שאתם צריכים לתפוס את תשומת הלב של הקהל ולהחזיק אותו ערני ומעורב במשך כל הזמן. רוב המציגים נכשלים בחלק זה מכיוון שהם מתחילים לדבר על פרטים שבדרך כלל משעממים את הקהל, ואת תשומת הלב שלו קשה מאוד להחזיר לאחר מכן. התחילו את המצגת בצורה מרשימה ועוצמתית, היו קצרים וחדים, והכי חשוב – מעניינים.

 

  1. חייכו וצרו קשר עין

נשמע קל, נכון? טעות. אנשים רבים כל כך נכשלים בביצוע משימה זו, שנראית פשוטה לכאורה. הטעות שלהם נעוצה בכך שהם מתמקדים בלהוציא את המידע הנצור בהם החוצה אל אוויר העולם, כאשר הם בסופו של דבר נשמעים כמו סוג של רובוט. חיוך ויצירת קשר עין בונים את הקשר שלכם עם הקהל, מה שמסייע לו להתחבר אליכם ואל הנושא שאתם מציגים. קשר עין יכול לסייע לכם להרגיש פחות מתוחים, כאילו שאתם מדברים עם אדם אחד ולא עם חדר מלא אנשים שאינכם מכירים.

 

  1. היו משעשעים

נאומים לא נועדו להיות משעממים. כאשר אתם מתכננים להעביר מצגת, חשבו על המוטיבציה שיש לכם וקחו ממנה השראה להכנת סוג של מופע מהפנט. זה מה שאתם עומדים לעשות, למעשה, סוג של הצגה או מופע מקצועי אחר. הרי לא מדובר במאמר מלא של מילים כתובות על גבי נייר. אנשים מצפים מכם לרגש, תשוקה והרבה הומור. העברת מצגת ללא תכונות מפתח אלה לא תאפשר לכם לשמור על תשומת לבם של האנשים בקהל.

 

  1. ספרו סיפורים טובים

כולנו אוהבים סיפור טוב, כך אנחנו מתוכנתים כבני אדם. אם אתם רוצים לעורר תגובות בקהל, דעו לכם שסיפורים טובים יעזרו לו להתרכז במצגת ולהעניק לכם את תשומת הלב שאתם מעוניינים בה. סיפורים גם יסייעו לכם לזכור דברים חשובים בזמן העברת המצגת. שימוש בסיפורים פירושו שהקהל צפוי להתעסק יותר בכם ואף לזכור היטב את הנקודות המרכזיות שלכם לאחר שתסיימו להציג. אלמנט הסיפור, חצוי לשניים, כמו הסיפורים במצגת שלכם, ולכן כדאי שהיא בפועל תשמש כסיפור בפני עצמו.

 

  1. השתמשו בקול שלכם ביעילות

נקודת מבט נפוצה למדי היא שהמילה המדוברת אינה יעילה כאמצעי תקשורת. לא כולם מסכימים על כך. יש המאמינים שעדיף לגבות את הנאום עם עזרים חזותיים, אבל ייתכן שאין משהו חזק יותר מהקול האמיתי של האדם שמעביר את המצגת. זה כמו לחזור ליסודות השידור, אתם צריכים לשנות את המהירות שבה אתם מדברים ולהדגיש את שינוי הטון כדי להפוך את הקול שלכם למעניין יותר, מה שבתורו יתפוס את תשומת הלב של הקהל. איש לא רוצה להקשיב לרובוט מעביר מצגת, לא משנה עד כמה הנושא מעניין.

 

  1. עבדו על שפת גוף

גם אם הקול שלכם מעניין ופנטסטי, עדיין תצטרכו לעבוד נכון עם שפת הגוף. ההערכה היא כי רוב רובה של התקשורת בין בני אדם אינה מילולית, כלומר, שפת הגוף שלכם משחקת חלק מכריע בתהליך העברת המסר שלכם לקהל. ודאו שאתם מעבירים את המסר בצורה נכונה, והימנעו מלהכניס ידיים לכיסים או לדבר כאשר זרועותיכם שלובות. המחוות שלכם צריכות להיות פתוחות ובטוחות, אחרי הכל, מה שאתם באמת רוצים הוא להיראות מזמינים על מנת שאנשים ירצו להקשיב למה שיש לכם לומר.

 

  1. הגיעו מוקדם, לפני כולם

אין דבר גרוע יותר מאשר לא להיות מוכנים ובלי זמן מספיק כדי לעשות משהו בנוגע לזה. אל תהיו האדם הזה שבקושי מתגלגל עם המצגת או מנסה לתקן תקלות טכניות במחשב בזמן שאנשים נכנסים לחדר. כשאתם מגיעים מוקדם ונותנים לעצמכם זמן רב להתכונן מראש, אתם גם יכולים לספוג קצת מהתחושה והאווירה בחדר, וכן להריץ את השקופיות שלכם ולתקן את כל הבעיות לפני שהקהל מגיע. אם אתם מוכנים ביסודיות, רוב הסיכויים שזה יביא לכך שהחרדה שלכם תיעלם לאיטה.

 

  1. התאמנו בפועל על העברת המצגת

אימונים יסייעו לכם להגיע לשלמות הביצוע, כפי שכולנו יודעים … אם תצברו ניסיון בפועל בכך שתדברו באופן קבוע הן מול אנשים והן לבד, זה יגרום לכם להרגיש בטוחים יותר. אפילו תרגול מול המראה, טיפשי כמו שזה נשמע, יכול להיות כלי טוב באמת שכדאי להתאמן בעזרתו על מיומנויות הדיבור שלכם. בקשו מהחברים ובני המשפחה שלכם לשמש עבורכם קהל, וכך תוכלו לקבל משוב. יש לכם רק מה להרוויח מזה.

 

  1. היו מקצועיים ומנומסים בכל עת

חשוב מאוד להישאר מקצועיים במהלך העברת המצגת כולה. בסופו של דבר, כאשר הקהל נותן משוב, אתם צריכים להיות קשובים היטב ולפעול בהתאם. גם אם המשוב היה ביקורתי מאוד, עליכם להודות לו עליו ולשמור על קשרים טובים עם כולם. מקצוענות אמיתית מתבטאת בשמירה על קור רוח ושליטה בכל עת. בסופו של יום מדובר במוניטין שלכם, ולכן חשוב שתהיו אדיבים תמיד, אפילו אם מדובר בקהל המאתגר ביותר שהיה לכם עד כה.