10 טיפים שיעזרו לכם לנאום בצורה הטובה ביותר

כבר הכנתם ושיננתם היטב את הנאום שלכם. ועכשיו, הגיע היום הגדול. כיצד תוודאו שאתם עושים את העבודה על הצד הטוב ביותר?

 

הנה 10 טיפים שיעזרו לכם לתת נאום שתוכלו להיות באמת גאים בו:

 

  1. הגיעו מוקדם

בדקו את החדר שבו אתם עומדים לדבר. בצעו מספר התאמות בישיבה ובתאורה, במידת הצורך. בנוסף, בדקו את המיקרופון, אם אתם מתכוונים להשתמש בו. הגדירו ובדקו את הציוד האור קולי שבידכם. דברו עם מי שעומד לסייע לכם בהצגת מצגת, אם ישנה, ולבסוף – ברכו את האנשים שמגיעים והתחילו ליצור קשר עמם.

 

  1. התאימו את הגישה שלכם לקהל

זכרו שהקהל רוצה שתצליחו לתת נאום טוב (איזה קהל באמת ירצה לשבת ולשמוע נאום משעמם או לא מובן?), והזכירו לעצמכם שאתם רוצים לספק לקהל שלכם את הסחורה שלה הוא מחכה. הרי בסופו של דבר, ההצעה או הרעיון שלכם יסייעו לאנשים אלה לפתור בעיה, להשיג יעד, או לספק צורך, לכן הרגישו בנוח עם מה שאתם מתכננים לומר.

 

  1. חייכו אל הקהל

כידוע, עוד לפני שאתם מתחילים לנאום, אנשים יסתכלו עליכם ויבחנו אתכם. שמרו על ארשת של ביטחון – גם אם אתם לא מרגישים בטוחים. אתם בסך הכל נרגשים וזה טבעי לחלוטין, בניגוד לתחושה המשתקת שיוצר פחד. ביטחון יאפשר לכם להתחיל ברגל ימין.

 

  1. צעדו אל דוכן הנאום בביטחון

כשאתם עומדים להציג את עצמכם בפני הקהל, הקפידו לצעוד בביטחון אל הדוכן וללחוץ את ידו של האדם שהציג אתכם.

 

  1. ארגנו לכם את חלל העבודה

אם אתם נואמים מעל דוכן, מקמו את ההערות שלכם למטה כך שרק אתם תוכלו לקרוא אותן. כווננו את המיקרופון כדי שיהיה קרוב לפה וקחו נשימה. הביטו מעלה וקחו נשימה נוספת. אם אתם מתכוונים לנאום בלי להשתמש בדוכן, לכו למקום שבו אתם מעוניינים לעמוד. עמדו בצורה נוחה וקחו נשימה. הביטו אל הקהל שלכם וקחו נשימה נוספת.

 

  1. התחברו לקהל שלכם

הביטו אל הקהל שלכם, ונסו להתמקד באדם אחד בכל פעם. אל תתייחסו לקהל כולו כמקשה אחת. דברו לאנשים ספציפיים. הסתכלו על אדם אחד וצרו קשר עין. שוחחו עמו במשך 5 עד 7 שניות, ואז מצאו מישהו אחר להסתכל עליו ולדבר איתו במשך מספר שניות.

 

  1. דברו בצורה טבעית, מתוך זכרון ובשימוש בהערות

אל תקראו כל מילה מדף הנאום שלכם באופן מלאכותי שאינו מזכיר את צורת הדיבור הטבעית שלכם. אם אתם משתמשים במצגת בזמן שאתם נואמים, אל תקראו את הטקסט המופיע בשקופיות. סביר להניח שתשעממו את הקהל, וגם את עצמכם, למוות. השתמשו בשקופיות לצורך הצגת נתוני מתאר ודפי מידע, וזכרו – המטרה שלכם היא להעביר מסר, ולכן זה יפגע בכם אם תקראו כל מילה שכתבתם עבור האירוע.

 

  1. דברו כאילו אתם מנהלים שיחה עם הקהל

הקפידו על לומר "אני" ו"אתם" מפני שכל דבר אחר, "אנשים מסוימים…" יישמע כמו תחילתה של אמירה מתנשאת (כמעט כל הצהרה שמתחילה ב"אנשים מסוימים…" מסתיימת בצורה גרועה). הימנעו מלומר "אתם", לעומת זאת, בהקשר שיפוטי או מאשים. דברו בשפה יפה ונקייה, והשתמשו בתמונות ומונחים שהקהל מבין בקלות. אם אתם צריכים להשתמש באוצר מילים מתחום כלשהו, הסבירו לקהל מהו לפני שאתם נכנסים לשיחה עמוקה על הנושא שאתם נואמים עליו, אלא אם כן אתם יודעים שכל אדם שיושב בקהל מבין את אוצר המילים הזה.

 

  1. היו עצמכם

אם יש לכם חוש הומור טוב, השתמשו בו. אם אתם מספרים סיפורים בצורה נפלאה, העזרו בכל האמצעים כדי לספר אותם. לעולם אל תנסו לחקות דובר מסוים, אפילו אם הוא טוב במיוחד. קרוב לוודאי שתשמעו ותחושו מזויפים. אל תנסו להיות ייחודיים או מעניינים. היו מלאי ביטחון בעצמכם ואל תתנו לפחדים שלכם ולרצון לרצות אחרים להכתיב את דרככם, כך תהיו גם ייחודיים וגם מעניינים באופן טבעי.

 

  1. דאגו להעביר את עצמכם

חשוב שתצליחו להעביר את הרגשות והמחויבות שאתם חשים כלפי המסר שבאתם להעביר לקהל. התוכן הוא הדבר העיקרי, נכון, אבל זה לבדו לא יצליח להגיע לאנשים בלי שתצליחו גם להעביר את עצמכם כשאתם נואמים.

.

 

דייל קרנגי, נואם בחסד, עם 3 טיפים על איך לתת נאום מוצלח באמת:

  • דברו על משהו שיש לכם את הזכות לדבר עליו, אם זה דרך ניסיון שצברתם או באמצעות לימודים שלמדתם.
  • היו נרגשים ומלאי תשוקה כלפי הנושא שלכם.
  • היו להוטים לחלוק את נושא השיחה עם המאזינים שלכם בקהל.

.